Frenk üzümü yemişi uzun salkım şeklinde olup, tanesi ufak ve kırmızıdır. Tadı mayhoştur. İçeriğinde organik asitler vardır. İçerisinde A, B, B2 ve C vitaminleri bolca bulunmaktadır.
Çilek, antioksidan içeren en iyi 10 besin arasında yer alır ve sağlığa faydaları açısından birçok meyve sebzeden daha önemlidir diyebiliriz. Çilek, bol miktarda A, C,B6 ve B12 vitaminleri içerir. Bunun yanında, kalsiyum, demir, fosfor, potasyum, selenyum, sodyum, manganez, magnezyum ve birçok besin bileşenini çok miktarda içerir.
İyi bir vitamin kaynağı olan vişnede, A vitamini, C vitamini, E vitamini bulunmakla birlikte kalsiyum, fosfor, potasyum, sodyum gibi mineraller mevcuttur. İçeriğinde yüksek antioksidan olduğu bilinmektedir. Sevilen yaz meyvelerindendir ve ferahlatıcı özelliği vardır.
C vitamini deposu ve Antioksidan özelliğinden dolayı hücre yaşlanmasını durduran böğürtlen kanı temizliyor, tok tutuyor, hafızayı tazeliyor. Ayrıca Böğürtlen organik asit, mineral ve vitamin açısından oldukça zengindir.
Karadut C, E ve K vitaminlerini içermektedir. Ayrıca Tiamin, sodyum, niasin, potasyum gibi mineraller içermektedir. Bakır, demir, magnezyum, mangan, selenyum, çinko ve beta karoten açısından zengin sayılmaktadır.
Vücuttaki zararlı toksin atıklarının dışarıya atılmasını sağlar ve pis kanı temizler. Vücuda canlılık verir. Ateş düşürücü etkisi vardır. Romatizma, kansızlık ve vereme faydalıdır. Olgunlaşmış, taze ahududu bol miktarda A vitamini barındırır ve çok faydalıdır. Dokuları sıkılaştırıcı ve güçlendirici etkisi vardır. Şeker hastalığı olanların taze olarak tüketmeleri önerilir.
Kan basıncı düzeyinin korunması için oldukça önemli bir mineral olan potasyum bakımından zengin olan muz, yüksek tansiyonu düşürmek, damar tıkanıklığını önlemek, kalbin normal fonksiyonlarını yerine getirebilmesine yardımcı olmak ve dolayısıyla kalp ve damarlara bağlı hastalıklardan korunmak için önerilen meyveler arasında yer almaktadır.
Kivi, A, E, K vitaminleri ve kalsiyum, magnezyum, potasyum gibi birçok zengin mineral ve elementler açısından oldukça zengindir. Bunun dışında, içerdiği yüksek orandaki lif, sindirim sistemi sağlığı için hayati önem taşımaktadır. Bu lifler özellikle mide sağlığı için çok önemlidir.
Şeftali bol miktarda C vitaminin yanı sıra A ve B vitamini ihtiva etmektedir. Magnezyum, potasyum ve kalsiyum açısından zengin olan şeftali, demir ve sodyum açısından da zengindir. Sindirim sisteminde etkilidir, hazmı kolaylaştırır. Kanda biriken toksinlerin atılmasını sağlayarak kanı temizler.
Kavun A, B ve C vitaminleri açısından çok zengindir. Bunun dışında bol miktarda B vitamini kompleksi içerir B1 ( tiamin), B3 (niasin) B5 (pantetokin asit) ve B6 (pridoksin) içermektedir. Bunlara ek olarak E ve K vitaminlerini de içermektedir. Ayrıca, sodyum, potasyum, magnezyum, demir, bakır ve alfe-beta karotenleri zengin miktarda içermektedir.
Karpuz sağlığa şifalı gelen meyveler sıralamasında ilk sıralarda yer alır. Karpuzun saçtan tırnağa kadar bütün vücuda faydası olduğunu söylemek mümkündür. Karpuzun %92’sini su oluşturduğu için mükemmel bir serinletici ve nemlendiricidir. Tam bir A vitamini deposu olan karpuzun gözleri dinlendirdiğini ve beslediğini, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyleyebiliriz.
Tropikal bir meyve olan ananas güzel görünümü ve tadının yanında sağlık açısından çok faydalı bir meyvedir. İçerdiği zengin A ve C vitamini yanında, potasyum ve kalsiyum yardımıyla çok geniş bir yelpazede sağlığımıza fayda sunar. Yağ yakımında etkilidir.
Yaban mersini faydaları arasında ilk sırada; tüm sebzeler, meyveler ve bitkiler arasında “antioksidan kapasitesi en yüksek besin maddesi” olması geliyor. Kan şekerini düşürür, damar sertliği oluşumunu engeller. Faydaları saymakla bitmez.
Mango, tropikal meyveler arasında yer alan, kesildiği zaman ortaya mükemmel bir koku salan sağlık açısından oldukça faydalı bir meyvedir. C vitamini açısından oldukça zengin bir meyvedir. A ve B vitaminleri ve potasyumda içeren bu meyve enerji verir ve bundan dolayı dinç kalmanıza yardımcı olur.
Nar günlük C vitamini ve K vitamini ve folik asit ihtiyacınızın büyük kısmını karşılar. Narda bulunan vitaminler B1, B2, B5, B6 ve B3 vitaminleridir. Çekirdeğinde bulunan mineraller günlük potasyum, fosfor, manganez ve bakır ihtiyacınızın %10 ila %20’sini karşılar. Narda çinko, magnezyum, demir ile kalsiyum da vardır.
Bademin içerisinde %5 su, %9 protein, %54 yağ, %20 karbonhidrat bulunur. Bademde ayrıca Ca, P, Fe, Na, K, Mg elementleri ve Thiamin, Ribofdavin, Niosin ve A vitamini bulunur. Badem, bir Omega 3 kaynağı olarak; kalp ve damar dostudur. Kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önler. Tansiyonu düşürür, şeker hastalarında riski azaltır.
Cevizli, yer fıstıklı, bademli, susamlı gibi çeşitleri olan krokan tam bir enerji deposudur. Yoğurdumuzla mutlaka deneyin, çok seveceksiniz.
Hepimizin çok sevdiği brownie kek şimdi Yoort ile bambaşka bir boyut kazanıyor. En favori toppinglerimizden, olmazsa olmazımız.
“ Tüm çocukların ve bazı büyüklerin vazgeçemediği yumuşak şekerleme. Küçük bir şekerleme kaçamağı için birebir.
Çocukların bir diğer favorisi, rengarenk ayıcık şekerlemeler. Yedikten sonra mutlu olmayanı henüz görmedik, bir de yoğurt ile deneyin.
Nefis iki kat kakaolu bisküvi arasında taze vanilya tadını yoort ile buluşturuyoruz. Müşterilerimizin en çok yoğurt ile en çok tercih ettiği toppingslerden biri.
Hindistan cevizi doymamış yağlar içerir, tam bir lif deposudur. Bol miktarda protein içermektedir. Niasin, Pantotenik asit, Piridoksin, Riboflavin, Tiamin yanında, C, E ve K vitaminleri DE içermektedir. Rendelenmiş şekilde servis ediyoruz.
Özel bisküvisinin üzeri marshmallow kaplı, onun da üstü meyveli, çikolatalı, Hindistan cevizli bisküvi parçacıkları ile süslü. Bu nefis lezzetin Yoort ile birleşmesine kim hayır diyebilir ki?
Yılların değişmeyen portakal jöleli bisküvisi. Özel kalıp bisküvi içinde portakallı özel jöle ve üzerinde kakaolu granüller. Yoort ile birlikte bir başka güzel.
Bisküvi ve çikolatanın ideal karışımını sizlere sunan Ülker Biskrem, akışkan çikolatasıyla lezzetin doruklarına ulaşmanızı sağlıyor. Kakaolu krema dolgulu bisküvi ve Yoort, başka söze gerek var mı?
Rengarenk seçenekleriyle çikolata drajeler. Yoort ile tercih edilince ayrı bir keyifli ve tatlı hale geliyorlar. Biz demiyoruz, müşterilerimiz söylüyorlar.
Hindistan cevizinin çikolatayla buluştuğu bu müthiş lezzeti nefis ve sağlıklı yoğurdunuzun içinde hayal edebiliyor musunuz ? Mutlaka deneyin.
Cevizin ağırlığının üçte ikisi yağ ama endişelenmeye mahal yok çünkü bu yağın neredeyse tümü sağlığa faydalı doymamış yağ asitlerinden ibaret. 100 gram cevizde 15 gram protein ve 3 gram da şeker var. Anlayacağınız ceviz besin maddeleriyle dolu bir enerji deposu. 100 gramdaki kalori miktarı da 654, yani bir insanın günlük enerji ihtiyacının üçte biri..
Tam tahıllı yapısı, içerdiği 7 vitamin, demir ve kalsiyum ile hepimizin çok sevdiği çikolatalı buğday ve mısır gevreği lezzetini mağazalarımızda her zaman bulabilirsiniz. Çocukların bir başka favorisi.
Tahılların tam taneli olması nedeniyle hem lif, hem de vitamin-mineral açısından çok faydalı bir üründür. Özellikle süt veya yoğurt gibi protein ve kalsiyum yönünden zengin besinlerle beraber tüketilmesi, hem lezzetini hem de faydalarını daha da arttırmaktadır. Diyet yapanlar için ideal.
Taze mevsim meyveleri kullandığımız için bazı ürünler her zaman mağazalarımızda bulunmayabilir.
Mağazalarımızdaki ürünlerin görünüşü web sayfamızdaki görsellerin görünüşünden farklı olabilir.